femmes logo

Kančí guláš

18. 1. 2023
kančí guláš

Obsah

Kančí guláš je vynikající pokrm pocházející z české kuchyně. Jeho příprava je jednoduchá a s trochou trpělivosti a lásky k vaření jej může připravit téměř každý. Kančí guláš je výborným způsobem, jak zužitkovat maso z kančích hřbetů, které je velmi chutné a šťavnaté.

Seznam potřebných surovin:

  • 1 kg kančího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce pálivé papriky
  • 2 bobkové listy
  • 2 šálky vody
  • sůl a pepř podle chuti

Kroky přípravy:

  1. Nejprve si připravte suroviny. Kančí maso nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte na kostičky a česnek na plátky. Papriku očistěte a nakrájejte na kostičky.
  2. V hrnci rozehřejte olej a na něm osmahněte cibuli a česnek. Poté přidejte kančí maso a smažte ho, dokud nezezlátne.
  3. Poté přidejte mouku a oba druhy papriky a promíchejte, aby se vše dobře spojilo. Přidejte bobkové listy a zalijte vodou.
  4. Přiveďte guláš k varu a poté jej přikryjte a nechte dusit na mírném plameni asi 1,5 hodiny.
  5. Po uplynutí této doby přidejte papriku a nechte vařit ještě dalších 30 minut.
  6. Nakonec guláš ochutnejte a podle chuti dosolte a opepřete.

Tipy a triky:

  • Pokud chcete guláš ještě více zjemnit, můžete přidat lžíci škrobu rozmíchaného ve vodě.
  • Místo vody můžete použít pivo, což dodá guláši zajímavou chuť.
  • Místo kančího masa můžete použít i jiné druhy masa, například vepřové nebo hovězí.
  • Pokud chcete guláš ještě pikantnější, můžete přidat špetku chilli nebo dokonce pálivé omáčky podle vaší chuti.

Závěr:

Kančí guláš je skvělým pokrmem, který je vhodný jak pro slavnostní příležitosti, tak pro běžné dny. Jeho příprava je jednoduchá a za pár hodin můžete mít na stole vynikající jídlo plné chuti a vůně. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že se stane oblíbeným u vás doma.


Mohlo by vás také zajímat:

recepty
Femmes.cz – Copyright © 2024