femmes logo

Domácí perníčky

19. 1. 2023
domácí perníčky

Obsah

Připravte se na skvělý recept na domácí perníčky. Tento měkký a sladký pokrm je oblíbeným cukrovím po celém světě a je vysoce oblíbený pro svoji chuť a vůni po skořici. Je to skvělá volba pro sladké odpoledne nebo pro příležitostné pečení.

Seznam potřebných surovin:

  • 250g másla
  • 1 šálek medu
  • 1 šálek cukru
  • 3 vejce
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička sody bicarbonate
  • 4 šálky hladké mouky

Kroky přípravy:

  1. V míse smíchejte máslo, med, cukr a vejce a dobře promixujte.
  2. Přidejte skořici, sódu bicarbonate a hladkou mouku a zamíchejte dohromady, dokud se nevytvoří hladké těsto.
  3. Z těsta vyválejte placku o tloušťce asi 1 cm a vykrájejte z ní vybrané tvary (například srdce, hvězdy nebo kolečka).
  4. Položte tvarované cukroví na plech vyložený pečicím papírem a pečte při teplotě 180°C po dobu 10-12 minut, dokud nejsou medovníky lehce zlatavé.
  5. Nechte medovníky vychladnout a poté je můžete ozdobit polevou nebo posypat cukrem pudrem.

Tipy a triky:

  • Můžete přidat do těsta lžičku kvalitního vanilkového extraktu pro lepší chuť.
  • Pokud chcete vyzkoušet odlišnou chuť, můžete nahradit část medu jiným sladidlem, například agáve nektarem nebo sirupem z datlí.

Závěr:

S tímto receptem na domácí perníčky se můžete těšit na měkké a sladké cukroví, které je ideální pro odpolední svačinu nebo pro příležitostné pečení. Tento pokrm je skvělou volbou pro všechny milovníky medové chuti a sladkého. Nezapomeňte přidat fotografii připravených perníčků, aby ostatní mohli vidět, jak vám recept vyšel!


Mohlo by vás také zajímat:

recepty
Femmes.cz – Copyright © 2024