Kančí guláš je vynikající pokrm pocházející z české kuchyně. Jeho příprava je jednoduchá a s trochou trpělivosti a lásky k vaření jej může připravit téměř každý. Kančí guláš je výborným způsobem, jak zužitkovat maso z kančích hřbetů, které je velmi chutné a šťavnaté.
Seznam potřebných surovin:
- 1 kg kančího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce mouky
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce pálivé papriky
- 2 bobkové listy
- 2 šálky vody
- sůl a pepř podle chuti
Kroky přípravy:
- Nejprve si připravte suroviny. Kančí maso nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte na kostičky a česnek na plátky. Papriku očistěte a nakrájejte na kostičky.
- V hrnci rozehřejte olej a na něm osmahněte cibuli a česnek. Poté přidejte kančí maso a smažte ho, dokud nezezlátne.
- Poté přidejte mouku a oba druhy papriky a promíchejte, aby se vše dobře spojilo. Přidejte bobkové listy a zalijte vodou.
- Přiveďte guláš k varu a poté jej přikryjte a nechte dusit na mírném plameni asi 1,5 hodiny.
- Po uplynutí této doby přidejte papriku a nechte vařit ještě dalších 30 minut.
- Nakonec guláš ochutnejte a podle chuti dosolte a opepřete.
Tipy a triky:
- Pokud chcete guláš ještě více zjemnit, můžete přidat lžíci škrobu rozmíchaného ve vodě.
- Místo vody můžete použít pivo, což dodá guláši zajímavou chuť.
- Místo kančího masa můžete použít i jiné druhy masa, například vepřové nebo hovězí.
- Pokud chcete guláš ještě pikantnější, můžete přidat špetku chilli nebo dokonce pálivé omáčky podle vaší chuti.
Závěr:
Kančí guláš je skvělým pokrmem, který je vhodný jak pro slavnostní příležitosti, tak pro běžné dny. Jeho příprava je jednoduchá a za pár hodin můžete mít na stole vynikající jídlo plné chuti a vůně. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že se stane oblíbeným u vás doma.