femmes logo

Králík na zelenině

18. 1. 2023
Králík na zelenině

Obsah

Králík na zelenině je tradiční a chutné jídlo, které může být připraveno jako hlavní chod nebo jako příloha. Tento recept je vhodný pro milovníky zeleniny a masa, kteří hledají způsob, jak připravit králíka, aniž by byl příliš suchý. Tento králík je připravený na zelenině s česnekovou omáčkou a je vynikající servírovaný s bramborami nebo rýží.

Seznam potřebných surovin:

  • 1 kg králičího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 šálek zeleného hrášku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce mouky
  • 1/2 šálku vývaru
  • sůl a pepř na dochucení

Kroky přípravy:

  1. Očistěte a nakrájejte cibuli a česnek na drobné kostičky.
  2. V pánvi s olejem osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
  3. Přidejte nakrájené králičí maso a opékejte ho ze všech stran dozlatova.
  4. Přidejte nakrájená rajčata, papriku a hrášek a opékejte je spolu s masem po dobu 5 minut.
  5. Přisypte mouku a zalijte vývarem. Duste dalších 15-20 minut, až je maso měkké a zelenina změkčená.
  6. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Tipy a triky:

  • Můžete přidat jiné druhy zeleniny podle chuti, například mrkev, brokolici nebo květák.
  • Pro výraznější chuť můžete přidat několik lžic rajčatového protlaku nebo kečupu.
  • Králík na zelenině může být také připraven v troubě. Stačí ho přendat do pekáč a dát do trouby.

Závěr

Králík na zelenině je snadný a rychlý recept, který je plný chutí a vůní. Maso je křehké a šťavnaté a zelenina je voňavá a křupavá. Tento recept je vynikající pro všechny, kteří hledají způsob, jak připravit králíka, aniž by byl příliš suchý. Doporučujeme servírovat s bramborami nebo rýží a s čerstvým pečivem k dokousání omáčky. Experimentujte s přidáváním různých druhů zeleniny a dochucovacími ingrediencemi, abyste vytvořili svoji vlastní verzi tohoto klasického jídla.


Mohlo by vás také zajímat:

recepty
Femmes.cz – Copyright © 2024