Květákový nákyp je skvělý způsob, jak zařadit do vaší stravy více zeleniny. Je to jednoduchý a rychlý recept, který můžete připravit jak pro rodinnou večeři, tak i jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm.
Seznam surovin:
- 1 velký květák
- 2 vejce
- 1/2 hrnku mouky
- 1/2 hrnku strouhaného sýra
- 1/4 hrnku mléka
- 1/4 hrnku oleje
- 1 lžička soli
- 1/4 lžičky černého pepře
Příprava:
- Oloupejte květák a nakrájejte ho na malé kousky. Vařte ho ve vroucí vodě po dobu asi 5 minut, nebo dokud není měkký.
- V misce smíchejte vejce, mouku, strouhaný sýr, mléko, olej, sůl a černý pepř. Přidejte uvařený květák a důkladně promíchejte.
- Nalijte směs do vymazané a moukou vysypané formy a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů po dobu asi 30 minut, nebo dokud není zlatavě hnědý.
Tipy a triky:
- Pro ještě větší chuť můžete přidat do směsi nakrájenou cibuli nebo strouhanou šunku.
- Pokud chcete nákyp ještě více zahustit, můžete přidat trochu tvarohu nebo ricotty.
Závěr
Květákový nákyp je skvělý způsob, jak zařadit více zeleniny do vaší stravy. Je to jednoduchý a rychlý recept, který můžete přizpůsobit podle svých chutí. Je skvělý jako rodinná večeře nebo jako příloha k masu. Můžete ho také použít jako samostatný pokrm, a to jak teplý, tak i studený. Pokud chcete, můžete také přidat různé koření nebo bylinky, abyste dosáhli různých chutí. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, jak snadné a chutné to je.