femmes logo

Segedinský guláš

24. 1. 2023
Segedýnský guláš

Obsah

Segedinský guláš je tradiční maďarský pokrm, který se skládá z masa, zeleniny a koření. Je výjimečný svou silnou a složitou chutí, kterou tvoří různá koření a papriky. Je ideální pro chladné zimní dny a skvěle se hodí k bramborovému knedlíku nebo chlebu. 

Seznam surovin: 

  • 1 kg hovězího nebo vepřového masa nakrájeného na kostky 
  • 2 cibule nakrájené na kostky 
  • 2 stroužky česneku nasekané 
  • 2 rajčata nakrájená na kostky 
  • 1 paprika nakrájená na kostky 
  • 2 lžíce sladké mleté papriky 
  • 1 lžíce pálivé mleté papriky 
  • 1 lžíce kmínu 
  • 1 lžíce mletého černého pepře 
  • 1 lžíce mletého nového koření 
  • 2 lžíce oleje 
  • 1,5 l vody 
  • 1 lžíce soli 

Příprava: 

  1. V hrnci rozehřejeme olej a na něm osmažíme maso do zlatova. 
  1. Přidáme cibuli, česnek, rajčata, papriku, sladkou a pálivou papriku, kmín, černý pepř a nové koření. 
  1. Dusíme zeleninu a koření po dobu 5 minut. 
  1. Přidáme vodu a přivedeme k varu. 
  1. Snižujeme teplo a dusíme pod poklicí po dobu 2 hodin nebo dokud maso není měkké. 
  1. Přidáme sůl a dusíme ještě po dobu 10 minut. 

Tipy a triky: 

  • Místo hovězího masa můžete použít vepřové nebo kuřecí maso. 
  • Pro více chuti můžete přidat cuketu nebo dýni. 
  • Pro více koření můžete přidat čerstvě mletý pepř. 

Závěr:

Segedinský guláš je tradiční maďarský pokrm, který se skládá z masa, zeleniny a koření. Je výjimečný svou silnou a složitou chutí, která se skládá z různých koření a paprik. Je ideální pro chladné zimní dny a skvěle se hodí k bramborovému knedlíku nebo chlebu. S tímto receptem by vám příprava segedinského guláše měla jít hladce a výsledek bude skvělý. Doporučujeme vyzkoušet a experimentovat s různými druhy masa a kořením, abyste našli tu správnou kombinaci pro vaši chuť. 


Mohlo by vás také zajímat:

recepty
Femmes.cz – Copyright © 2024