Vdolky jsou oblíbeným jídlem mnoha lidí po celém světě. V tomto receptu vám ukážeme, jak připravit lahodné a jemné vdolky, které budou skvělým přídavkem ke kterémukoliv obědu nebo večeři.
Seznam potřebných surovin:
- 500 g hladké mouky
- 1 kostka kvasnic
- 300 ml vlažné vody
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 2 lžíce oleje
Kroky přípravy:
- V míse smíchejte mouku, kvasnice, cukr a sůl. Přidejte vodu a olej a vypracujte těsto.
- Těsto nechte kynout na teplém místě asi hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
- Když je těsto kynuté, rozdělte ho na malé kousky a z nich vytvořte bochánky.
- Bochánky dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout dalších 30 minut.
- Mezitím si předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Vdolky pečte asi 20-25 minut, dokud nezezlátnou.
Tipy a triky:
- Pokud chcete vdolky ještě jemnější, můžete přidat do těsta trochu mléka místo části vody.
- Můžete také přidat nasekané bylinky nebo sýr do těsta, abyste vdolky ochutili jinak.
Závěr:
Vdolky jsou jednoduché a rychlé na přípravu a jsou skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí vychutnat lahodné a voňavé pečivo. Zkuste tento recept a uvidíte, že budou vaši přátelé a rodina nadšení.