Vepřový guláš je tradiční české jídlo, které se skládá z vepřového masa, koření a zeleniny. Je velmi chutné a snadné na přípravu, a proto je oblíbené jak u dospělých, tak i u dětí. V tomto článku si ukážeme, jak si připravit tento skvělý guláš.
Seznam surovin:
- 1 kg vepřového masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 2 papriky
- 1 lžíce mouky
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce kmínu
- sůl, pepř
- olej na smažení
Příprava:
- Nejprve si nakrájíme cibuli a česnek na kostičky.
- V hrnci na oleji osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájené maso a opečeme ho z obou stran.
- Přidáme nakrájená rajčata, papriky a koření (sůl, pepř, sladkou papriku, kmín).
- Zalijeme asi 0,5 l vody a přidáme lžíci mouky.
- Dusíme na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
Tipy a triky:
- Pro lepší chuť můžeme přidat i nakrájenou mrkev nebo celer.
- Pokud chceme guláš hustší, můžeme přidat více mouky nebo škrob.
- Pro větší chuť můžeme přidat i lžíci rajčatového protlaku nebo pasty.
- Guláš můžeme podávat s knedlíkem nebo těstovinami.
Závěr:
Vepřový guláš je jednoduché a chutné jídlo, které můžete připravit různými způsoby. S tímto receptem si ho můžete upravit podle svých chuťových preferencí. Vepřový guláš se také skvěle hodí jako zásoba na několik dní, takže si ho můžete udělat ve větším množství a jednoduše ho poté ohřát. Experimentujte s různými kořeními a zeleninou a uvidíte, jak snadno si můžete připravit chutný vepřový guláš.